Vad händer i bloggvärlden? Vi vet.

Bloggar om mat

Det finns mer än en bloggare idag som har mat som fokus på sin blogg. Det här har väl både för- och nackdelar, i och med att det är ganska tråkigt att läsa om mat ifall det inte är vad man letar efter, men väldigt intressant om det är just det man är på spaning efter.

Det är där sökmotorerna kommer in, för om man exempelvis googlar ”blogg +mat” så får man antagligen upp en del schyssta texter om vad som är kulinariskt eller estetiskt tilltalande i matväg. Då kan man härja runt bland schyssta matfoton och bra recept, men det är liksom ingenting man skulle bokmärka direkt, om man inte ofta lagar mat i närheten av sin dator. Sätta bokmärken kan man istället göra på nyhets-, mode och debatt-bloggar som är roliga att läsa oavsett vad man planerar att göra efter att man läst klart!

Generellt är väl det bästa med en blogg som har lite av varje, och att mat är inkluderat där. Vi är ändå alla beroende av att få våra tre mål mat om dagen, så egentligen är det underligt att det inte diskuteras mer om vad som är gott, kul och hälsosamt. Det finns ju så mycket mat. Man kanske ska tacka gudarna för att det bloggas om den.