Vad händer i bloggvärlden? Vi vet.

Internet – en allt större del av våra liv

Det har nog inte undgått något att allt mer och mer idag är webbaserat. De senaste kanske tio åren har internet fullkomligt exploderat vad gäller bloggar, nätverk, forum, tidningar etcetera och idag kan man sköta i princip allt via internet.

I och med sociala medier verkar människors behov av att bli sedda, hörda, få feedback, ta del av främmande människors vardag etcetera har ökat något extremt. Allt fler människor, i alla åldrar, bloggar, twittrar, använder sig av Facebook, Instagram, Flickr, Linkedin och mycket mer, i både privat och professionellt syfte. Dessa plattformar är perfekta för att nätverka och utbyta idéer med likasinnade som man antagligen inte skulle ha stött på annars.

Tidningsprenumerationerna på till exempel Dagens Nyheter och försäljningen av tidningar som Aftonbladet har i och med internet också minskat drastiskt. Detta är självklart positivt inte minst för vår miljö men även för vår ekonomi. Idag sponsras dessa tidningar via reklam och annat på internet och allt fler läser idag nyheterna eftersom man idag enkelt kan googla på den nyhet man vill läsa mer om eller surfa in på DN.se och läsa dagsfärska nyheter helt gratis. Man behöver inte längre se tidningshögen växa i pappersinsamlingen hemma och dessutom betala för den. Tidningen finns lättillgänglig för alla, helt gratis, på nätet.  Ett lite roligare sätt att läsa nyheter är däremot genom att prenumerera på t-shirts via T-Post Magazine. Du prenumererar under tolv månader där du varje månad får hem en t-shirt med ett coolt tryck på framsidan och en aktuell artikel på baksidan. Genom den här prenumerationen är du alltså inte bara rätt och coolt klädd utan du håller dig även ajour med världsnyheter och har dessutom något att se fram emot varje månad. En perfekt present om inte annat.

En ”vanlig” internetanvändande person i dagens samhälle använder sig antagligen av till exempel följande sidor på internet, varje dag.

•    Google.se
•    Hotmail.com, Gmail.com eller annan mejlleverantör.
•    Facebook.com
•    DN.se, Aftonbladet.se eller annan nyhetskälla
•    Twitter.com
•    Andra tjänster som SMHI.se, Tradera.se, Hemnet.se, Blocket.se, Youtube.com, Piratebay.org, IMDB.com, TV.nu etcetera.

Förutom alla dessa saker som vi använder oss av dagligen så använder de flesta dessutom internet till att deklarera, betala sina räkningar, shoppa, titta på TV och film och mycket mer. De flesta människor uppskattar denna utveckling som gör allt så mycket enklare i vår vardag. Andra tycker dock att det har gått för långt. Att vi delar med oss av alldeles för mycket från våra privatliv och delar våra privata familjebilder, rakt ut i cyberspace. Det är helt enkelt upp till var och en hur mycket man vill vara del av och dela med sig av, men att internet underlättar vår vardag på fler än ett sätt kan nog ingen förneka.