Vad händer i bloggvärlden? Vi vet.

SMS lån

Det har blivit allt vanligare med så kallade SMS lån, och nästan varje månad så dyker det upp ett nytt kreditbolag som försörjer sig på att låna ut småsummor till folk som är panka. För dessa lånen skiljer ju sig en hel del ifrån de vanliga banklånen.

För det första så är det mindre summor det handla om, men framförallt så får du pengarna snabbare. I många fall så får du in pengarna på ditt konto redan samma dag, något som skulle vara omöjligt om det var ett traditionellt banklån. För dig som vill vet lite mer om SMS lånen, så följer här några punkter som kan vara bra att veta om just dessa lån:

  • Om man funderar på att ta ett SMS lån, så bör man också vara medveten om att räntan är väldigt hög. Man kan alltså konstatera att man får ”betala” för att pengarna kommer in snabbt och utan några konstigheter. Låt dig inte skrämmas bort av detta faktum, men ha med det i din ekonomiska kalkyl och när du ska betala tillbaka lånet.
  • Det är lätt att bli beroende av dessa smidiga lån, och just därför så bör man vara uppmärksam på sitt eget beteende. Det är lätt att hamna i dåliga mönster och ta de enkla lösningar. Men kom ihåg att ett SMS alltid bör vara sista vägen ut om pengarna sinar.
  • Du kan vanligtvis låna upp 5000 kr, så förvänta dig inte att kunna köpa dig ett hus genom att ta ett SMS lån. Då är det istället banken du bör vända dig till.