Vad händer i bloggvärlden? Vi vet.

Välj rätt utbildning

Förr i tiden, låt säga när våra föräldrar var unga, var utbildning något självklart och nödvänligt. Det är det givetvis i dagens samhälle också, men arbetsmarknaden har förändrats markant under de senaste 50 åren.

Direkt efter studentexamen gick man direkt vidare till en högre utbildning, som troligtvis var förutbestämd av föräldrarna sedan länge. Kanske arbetade pappan som ekonom, och det var därför en självklarhet att sonen eller dottern också skulle läsa ekonomi. Att gå i faderns fotspår var i många familjer en självklarhet oavsett vilket yrke han hade.

I dagens moderna samhälle har detta fenomen runnit ut i sanden, och nästan förvandlas till motsatsen. Idag är det sällan ungdomarna tar hänsyn till vad deras föräldrar tycker och tänker. Den allmänna åsikten brukar snarare vara att man endast ska göra det man själv vill. Man ska studera det man brinner för och som man kan tänka sig arbeta med resten av livet.

Många unga fokuserar mycket på att försöka bli så lyckliga så möjligt med sitt liv och allt runtomkring. För att hitta den rätta utbildningen är det många som läser och följer olika typer av bloggar om just utbildning och karriär. Internet och bloggar kan både inspirera och vägleda ungdomar som är osäkra på  vilken väg som är rätt för dom.  Därför kommer även vi här på bloggnytt försöka få fram så mycket nyheter om utbildningar och arbetsmarkanden. Troligtvis så kommer vi inom kort att lägga upp en blogg som endast fokuserar på utbildningar på universitet och högskolor.

Så oroa dig inte för framtiden. Den kommer till för eller senare, och när du väl står där kommer tillvaron kännas hur bra som helst.